Mc Kenzie

Mc Kenzie

MDT McKenzie[1] is een wereldwijd gebruikte onderzoeks- en behandelmethode voor mensen met klachten aan het bewegingsapparaat. Deze therapie is opgericht door Robin McKenzie die bij toeval een nieuwe therapie ontdekte; een patiënt kreeg vermindering van zijn rugklachten terwijl deze per ongeluk verkeerd was gaan liggen op de behandelbank (in Robin McKenzie zijn afwezigheid).

Met deze wetenschap heeft Robin McKenzie een behandelmethode kunnen ontwikkelen die uitstekende resultaten geeft; niet alleen bij rug- en nekklachten – al dan niet met uitstraling in benen of armen -, maar ook bij de overige gewrichten, zoals schouder, heup en dergelijke.

Vaak is pijn aan het bewegingsapparaat `mechanisch’ van oorsprong. Dit wil zeggen dat dagelijkse bewegingen en houdingen de pijn veroorzaken. Robin McKenzie ontdekte dat bepaalde bewegingen en houdingen de pijn vaak doen verdwijnen en optimaal bewegen kunnen herstellen.

Werkwijze & doel

De McKenzie Methode bevordert de mogelijkheden van het lichaam om zichzelf te genezen zonder medicatie, een operatie of andere passieve behandelingen, zoals warmte-, koude- of ultrasound-therapie.  Deze methode speelt ook in op de groeiende vraag van patiënten en zorgverzekeraars. Door zelfbehandeling (met behulp van een oefening) wordt niet alleen sneller een beter resultaat bereikt, maar worden ook de zorgkosten laag gehouden.

Het doel van de methode is niet alleen de klachten zo snel mogelijk te laten verdwijnen, maar ook te zorgen dat deze in de toekomst zo min mogelijk terugkeren (gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek).

Alle therapeuten van Fysiotherapie Breugel kunnen u hiermee helpen.