Shockwave therapie

Shockwave therapie (ook wel ‘extracorporale shockwave therapie’ of ‘ESWT’ genoemd) is een behandeltechniek waarbij patiënten worden blootgesteld aan krachtige  ‘schokgolven’, die door middel van een behandelkop nauwkeurig gericht worden zodat ze op de gewenste locatie in het lichaam een mechanisch effect hebben. De bekendste medische toepassing is het vergruizen van nierstenen met behulp van shockwaves.
Fysiotherapeuten passen de methode toe voor het behandelen van klachten aan het bewegingsapparaat bijv. bij een hielspoor, triggerpoints, verkalking in schoudergewricht, chronische peesontstekingen, zoals van een achillespees, tennisarm en kniepees.

Shockwaves versnellen het genezingsproces door de zelfhelende eigenschappen van het lichaam te activeren, ze stimuleren de stofwisseling en verbeteren de bloedcirculatie. Er zijn meerdere vormen van shockwave therapie. Bij Fysiotherapie Breugel wordt gefocusseerde shockwave therapie toegepast.

Gefocusseerde shockwave therapie
Hierbij wordt de maximale energie bereikt op een specifiek geconcentreerd (gefocusseerd) punt in het lichaam. Deze apparaten produceren een gemiddeld tot hoog energieniveau.

Door de behandelpistool komen de schokjes op het lichaam en werkt het door tot in de pees. De behandeling duurt 5-10 minuten.

Kosten
Naast het fysiotherapeutisch tarief rekenen we bij Fysiotherapie Breugel geen meerkosten voor de behandeling met Shockwave. Dit telt als een gewoon consult fysiotherapie.

Mocht u meer informatie willen, bel dan naar onze praktijk (0499-475556).

Al onze therapeuten werken met shockwave.