Hoofdpijnklachten volgens Watson

Migraine, nek- en hoofdpijnklachten

De heer Watson is een fysiotherapeut uit Australië, die al meer dan 30 jaar alleen nek- en hoofdpijnklachten en migraineklachten onderzoekt en behandelt. Hij heeft met nieuwe inzichten een nieuwe behandelmethode ontwikkeld, de Watson Headache Methode.

Ontstaan

De meeste hoofdpijnklachten ontstaan door een overprikkeling vanuit de nek, voornamelijk vanuit de bovenste 3 nekwervels. Ook migraine kan getriggerd worden door een mechanische stoornis in de bovenste 3 segmenten van de nek.

Onderzoek en behandeling

Het onderzoek van de nek bij hoofdpijn en migraine gebeurt op een systematische manier. Met de technieken die we daarvoor gebruiken kunnen we duidelijk bepalen in welk segment de oorzaak van de klachten ligt. Deze diagnostische nauwkeurigheid is ongeëvenaard in de manuele therapie en verbetert de kansen op een succesvol resultaat, omdat de behandeling kan worden gericht op de juiste segmenten – er is geen giswerk.

Voor de behandeling worden dezelfde technieken gebruikt als tijdens het onderzoek, om de functie te herstellen in de betrokken segmenten. We gebruiken geen manipulaties (kraken van de nek). De technieken bestaan uit rustige, aanhoudende druk op de juiste spinale segmenten die  onmiddellijk kan worden gestaakt indien gewenst –  je bent in controle tijdens alle fasen van onderzoek en behandeling.

De behandeling is niet pijnvrij, we proberen uw typische hoofdpijn of symptomen te reproduceren, maar de pijn verminderd onmiddellijk of binnen enkele seconden als de druk wordt verminderd. Het reproduceren van uw typische hoofdpijn of andere klachten en het vermindering van deze klachten tijdens de behandeling is fundamenteel voor, en de meest krachtige eigenschap van de Watson Headache Methode.

Hoe kan ik zien of de Watson Headache Methode mij zou kunnen helpen?

Dus wanneer ontstaan hoofdpijn of migraine vanuit de nek?

De meest duidelijke kenmerken:

  • Als uw hoofdpijn of migraine eenzijdig is, maar soms aan beide zijden optreedt of wisselt van rechts naar links of omgekeerd.
  • Als het pijngebied wisselend groter of kleiner wordt.
  • Als uw hoofdpijn beweegt of gevoelt wordt op verschillende plaatsen.
  • Maar ook als je hoofdpijn altijd in hetzelfde gebied aan dezelfde kant gevoeld wordt, kan de nek de oorzaak van uw hoofdpijn of migraine zijn.
  • Als uw hoofdpijn of migraine begint in de nek of schouders, of gepaard gaat met een stijve, pijnlijke nek.
  • Als uw hoofdpijn of migraine wordt veroorzaakt of verergerd door bewegingen van de nek of aanhoudende hoofdposities, bijvoorbeeld aanhoudend naar voren buigen, langdurig zitten aan een computer of tijdens auto rijden.
  • Als uw hoofdpijn of migraine het gevolg is van een hoofd- of  nektrauma is het wenselijk dat u uw arts raadpleegt. Maar als er geen structurele schade aan structuren van hoofd of nek zijn en de acute fase voorbij is, maar de hoofdpijn of migraine blijft, dan is er een grote kans dat je nek de bron van je hoofdpijn of migraine is.
  • Als u last heeft van duizeligheid in combinatie met nek- en/of hoofdpijn.